Заякова: Важно е да гласуваме на предстоящите избори

Май 22, 2014 РУСЕ Новини БСП 0 2097

Важно е гласуваме за депутати в Европейския парламент, защото промяната у нас зависи от промяната в Европа

Важно е гласуваме за депутати в Европейския парламент, защото промяната у нас зависи от промяната в Европа. Това заяви по време на срещите си в русенските села Хотанца и Просена народният представител от ПГ на КБ Екатерина Заякова. По думите й хората са стигнали до самозапалване по площадите заради връхлитащите ги главозамайващи сметки и неясни фактури за потребление на енергия, а в същото време ГЕРБ е присъединила само за няколко месеца близо 1000 мегавата от зелените централи, чиято енергия е скъпа в сравнение с тази от АЕЦ. „А сега внасят вот на недоверие точно с тема енергетика”, допълни тя. Народният представител каза, че ГЕРБ е проводник у нас на дясната политика на Европейската народна партия, която десет години управлява Европа и е довела до най-висок процент безработица от създаването на общността.

В село Хотанца Екатерина Заякова обясни за мерките, предприети от Народното събрание, за регулиране на взаимоотношенията между банките и кредитополучателите, тъй като хората обикновено вземат кредити за посрещане на основни свои нужди, а не за луксозен живот. Тя изтъкна и аргументите за стремежа към реиндустриализация, която ще осигури заетост, повишение на потреблението и приходи в бюджета.

„Общинските съветници от БСП сме се разпределили и отговаряме за отделните населени места, тъй като в голямата община Русе не се обръща внимание на селата”, каза пред събралите се граждани Иван Иванов. Той поясни, че тази година в общинския съвет на Русе е било отказано предложение, направено от колегата му Пламен Рашев, за поевтиняване пътуването на ученици, инвалиди и възрастни хора в обществения транспорт, за което са били нужни 100 хил. лева в бюджета. „Това щеше да поевтини картите с 5 до 7 лева, но кметът го отхвърли с аргумент, че няма пари. Остава въпросът защо няма пари и дали не се пропускат приходи от общинско имущество“, каза още общинският съветник от БСП.

Народният представител от БСП Екатерина Заякова, общинските съветници от  Русе Иван Иванов и Пламен Рашев, както и  общинският председател на БСП Божидар Йотов отговориха на въпросите на хората около начина на гласуване, поведението на Георги Първанов и перспективите пред България.