Иван Иванов, БСП: Кога ще бъде готова магистралата между Русе и Велико Търново?

30.06.2023 г.

„Въпросът ми е изключително актуален и е продиктуван от факта, че участъкът между Велико Търново и Русе спокойно мога да го нарека “участък на смъртта“. Той е в окаяно техническо състояние, изключително натоварен е и възпрепятства нормалното предвижване на моторните превозни средства и на гражданите.“ Това заяви народният представител от “БСП за България“ Иван Иванов по време на парламентарен контрол.

Социалистът припомни, че подобен въпрос е задавал на предшественика на регионалния министър Андрей Цеков. „Той докладва много оптимистични данни, а именно, че МС е гласувал решение, с което определя изграждането на автомагистрала Русе-Велико Търново на територията на България и определянето ѝ за обект от национално значение. Беше докладвано, и че изпълнението дори вече е възложено и едва ли не скоро време магистралата ще бъде факт“, посочи той.

Като народен представител, избран от Русе, Иван Иванов заяви: „Затова съм длъжен да попитам какво се случва с предстоящото строителство на тази автомагистрала, изобщо има ли такова?“, попита той министъра на регионалното развитие и благоустройството.

„До голяма степен това, което съм получил от служебния министър, го чух и от вас“, заяви Иван Иванов след отговора на министъра и затова постави няколко уточняващи въпроса: „Осигурени ли са средствата и гарантирани ли са в новия бюджет? Има ли забавяне към момента? Да се чувстват ли спокойни гражданите, че сроковете ще бъдат спазени?“