Кандидати от листата за народни представители на коалиция “БСП за България” в Русе се срещнаха с жители на село Николово

Мар 14, 2021 РУСЕ Новини Избори 0 615

14.03.2021

Кандидати за народни представители от листата на коалиция “БСП за България” в Русе се срещнаха с жители на с. Николово.

Те представиха професионалните си експертизи и запознаха присъстващите с конкретните цели, които ще поставят в работата си като народни представители. На срещата присъстваха Пламен Рашев – втори в листата на “БСП за България” от 19 МИР и председател на Общинския и Областен съвет на БСП в Русе; Георги Стоилов – депутат от 44-то НС; Биляна Кирова – юрист и настоящ общински съветник от коалиция “БСП за България” и Нора Стоянова – председател на Младежкото обединение в БСП – Русе.

Пламен Рашев изтъкна, че непосредствено след Освобождението Русе е бил най-големият град в България, а културата и съвременната цивилизация навлизат в страната ни по пътя на река Дунав. В тази връзка една от основните цели, която кандидатите от БСП си поставят ще бъде развитието на река Дунав като целогодишен плавателен път, свързващ Северно и Черно море. Това ще гарантира бърз, екологичен и евтин достъп на цяла Северна България до Централна и Западна Европа. Ще направи крайдунавските общини атрактивни за инвестиции в интермодални терминали, индустриални зони, туристически продукти. Най-важното, ще гарантира устойчивост, както на публичните, така и на частните инвестиции, т.е. Тези средства ще създадат траен поминък на населението. Развитието на р. Дунав като целогодишен транспортен коридор ще превърне крайдунавските общини от най-изостаналите в най-бързо развиващите се региони в Европа.

На срещата беше застъпена и темата за социалната защита на правата, човешкото достойнство, гражданските права и интересите на трудовите хора, социално слабите и пенсионерите. Рашев коментира, че преизчисляването на пенсиите на база средния годишен доход от 2017г. ще бъде едно от нещата, върху които ще работят социалистите.

Кратък анализ на дейността си като народен представител в 44-то НС направи кандидатът от “БСП за България” Георги Стоилов и увери присъстващите, че ако отново му бъде гласувано доверие да представлява русенци в новия Парламент няма да жали сили и енергия в работата си за каузата Русе.

На срещата присъства и кметът на с. Николово Златан Ванев, който изрази благодарността си за подкрепата и помощта в разрешаването на местните проблеми, които представителите на коалиция “БСП за България” оказват на местната власт.

От своя страна юристът Биляна Кирова изтъкна, че през последните години безотговорното и безхаберно приемане на закони, както и множеството норми, защитаващи групов или дори личен интерес, показват, че лошите закони могат да бъдат точно толкова опасни за обществото, колкото и беззаконието и произволът. С идването на власт на Герб преди 12 години законодателството е изгубило посоката, която го е направила инструмент за подобряване на обществото, превръщайки го в инструмент, обслужващ поръчкови интереси. “Борбата на идеи бе превърната в надпревара как да ползваш институциите срещу хората с различни политически убеждения и това е особено осезателно в малките населени места. Създаде се обществената представа, че животът се управлява основно с властови протекции. Днес имаме дефицит на справедливост. Затова за нас главна цел е да възстановим демокрацията и доверието в институциите”, заяви Кирова.

На срещата бяха обсъдени още текущите проблеми в с. Николово, както и конкретните мерки, които трябва да бъдат предприети за тяхното решаване.