Пенчо Милков: След местните избори виждаме положителна промяна в отношението към БСП

Nov 18, 2019 РУСЕ Новини БСП 0 1806

18.11.2019 г.

„Участвал съм във всички видове избори от 2002 г. насам - от член на СИК до кандидат за общински съветник, народен представител и кмет на община Русе. Познавам вкуса на победата и на загубата. След изминалите избори определено можем да говорим за положителна тенденция за промяна на отношението към БСП. Този тренд се обърна след президентските избори“. Това каза кметът на Русе Пенчо Милков по време на заседанието на НС на БСП.

Той коментира, че БСП трябва да играе обединителна роля в ляво, което е направено в Русе и добави, че принципът на единение е този, който е спечелил изборите в общината. „На тези избори станахме и свидетели на брутални манипулации сред българите. В различни фирми плащаха допълнително пари към заплатите срещу снимани бюлетини. А големият брой недействителни бюлетини при нас е заради хората, които са снимали бюлетината си и след това са я направили недействителна, защото имат самоуважение“, коментира още Пенчо Милков. Той добави, че компетентността е вторият принцип, който е спечелил изборите в Русе. „В кампанията показахме какво е прозрачност, ще го покажа и в управлението на общината. Всеки ден отговарям на стотици съобщения в социалните мрежи, а като народен представител ден по ден правех отчет какво съм свършил и ще продължа да го правя като кмет“, обяви Милков. Той бе  категоричен, че почтеността също е част от успеха на изборите в Русе. „Това означава не просто да не си корумпиран, а да живееш на основата на няколко принципа като личност, на която човек може да има доверие“, уточни кметът на общината .

Пенчо Милков каза още, че хората вече са достатъчно наясно, че ГЕРБ установява държавна командна машина. „Те налагат модел в провинцията - всичко се следи, всичко се знае и ние трябва да обясняваме на хората, че социалистите са тези, които носят свободата и възможността да си различен и да гласуваш, ако желаеш. Хората, които стоят срещу нас, са матрицата и на това, че ги изобличих също се дължи моята победа. Ние сме модерни и борците за свобода и трябва да го покажем“, заключи Пенчо Милков.