Пенчо Милков: Наши законопроекти бяха отхвърлени от мнозинството

Всички неща, за които говорихме с гражданите по време на кампанията, бяха входирани в Народното събрание като законодателни инициативи и защитавани от нас

„От началото на този парламент сме свидетели на едно самоцелно отхвърляне на наши законопроекти от страна на управляващото мнозинство”. Това каза народният представител от „БСП за България” Пенчо Милков по повод работата на 44-тото Народно събрание на пресконференция пред русенските медии. По думите му и тримата народни представители от град Русе, вече близо три месеца активно са се включили в работата на парламента, въпреки че той е започнал с много малко законопроекти и липса на управленска програма.

„Всички неща, за които говорихме с гражданите по време на кампанията, бяха входирани в Народното събрание като законодателни инициативи и защитавани от нас”, заяви Милков. Като пример посочи: законопроектът за жестомимичния език, който е в полза изцяло на 120 хиляди българи и незнайно защо отхвърлен; законопроектът за преизчисляване на пенсиите, който е в съчетание с предизборните програми и на управляващите, особено на патриотите, но въпреки очакванията на хората той също не е приет; законопроектът за храните в супермаркетите с оборот над 2 милиона лева да бъдат продавани български храни или с голямо съдържание на български основен компонент, отново не е получил подкрепа.