Крум Зарков: Против сме Европа на различни скорости

Мар 11, 2017 РУСЕ Новини БСП 0 2724

Ние не можем да бъдем вход на Европа за икономически мигранти

„Ние нямаме интерес да се виждаме извън ЕС. За съжаление той е в криза и ние имаме роля в решаването й, но въпреки случващото се в Европа, ние сме против тя да бъде на различни скорости”. Това заяви водачът на листата на „БСП за България” в Русе Крум Зарков по Дарик радио. По думите му големият проблем в ЕС са разликата в стандартите на живот между старите и новите страни. „Въпросът е какво е бъдещето на ЕС? Но, дали ние да излезем от ЕС е тема, която въобще не е на дневен ред”, категоричен бе Зарков.

Ние не можем да бъдем вход на Европа за икономически мигранти

„Ние не можем да бъдем вход на Европа за икономически мигранти. Те не трябва да бъдат допускани”, категорично заяви водачът на листата на левицата в Русе. Той обясни, че около 25 000 - 30 000 хиляди души влизат в страната ни, като едва 5% от тях са бежанци. „Държавата ни прави грешка, давайки разнопосочни сигнали по отношение на мигрантите. Ако хората са по-запознати и информирани, ще разберат какви са проблемите. Сега хората в страната ни се притесняват и то основателно”, каза също Зарков и припомни, че БСП е предложила план за мигрантите още преди 3 години. „Българинът не човек, който не иска да помогне. Той е човек, който се притеснява за своята култура и за страната си”, каза също Крум Зарков.

Категорично няма да подкрепим СЕТА

Водачът на листата в Русе подчерта, че левицата няма да подкрепи СЕТА. „Икономически, ако споразумението влезе в сила, то ще нанесе силен удар върху селското стопанство и по-конкретно животновъдството и месопреработването. СЕТА ще попречи на страната ни да развива и социалната си политика”, обясни Зарков. Той посочи, че Европарламента е приел СЕТА, но българският парламент може да поправи тази грешка. „Хубаво е Конституционният съд да бъде питан, дали споразумението противоречи на Конституцията ни”, каза той. Според него трябва да има запазени квоти за българското в България. „Имаме проект за промяна на Закона за храните. Може да има квоти за много неща, а и вече има евространи, които са приели подобни квоти”, обясни водачът на листата на левицата за Русе.

Трябва да бъдат преразгледани стратегически за страната ни енергийни проекти

Зарков подчерта, че в програмата на „БСП за България” се предлага да бъдат  преразгледани енергийните проекти, като АЕЦ „Белене”, "Южен поток" и "Бургас-Александропулис". „България има нужда от тях”, каза още той. Зарков заяви, че санкциите срещу Русия трябва да бъдат отменени.

Крум Зарков посочи като недопустимо изявлението на турския министър по повод изборите у нас, както и реакцията на Анкара на закон, който сме приели преди две години.