Иван Иванов: БСП доказахме, че изпълняваме това, което обещаваме

БСП – Русе даде официален старт на своята предизборна кампания 2 в 1 в емблематичната за града зала Филхармония

БСП откри официално предизборната си кампания за изборите две в едно в Дома на културата в Русе. В емблематичната за русенци зала „Филхармония“ и в компанията на десетки симпатизанти, привърженици и членове, водачът в 19-и МИР, Иван Иванов, представи листата с кандидати за народни представители и очерта основните приоритети в платформата.

На събитието присъстваха и се срещнаха с русенци също водачът на листата за евродепутати и заместник-председател на Народното събрание, Кристиан Вигенин, заедно с Цветелина Пенкова, кандидат за евродепутат от листата на социалистическата партия.

Водещото послание на БСП в кампанията е „Достойна България в мирна Европа“. 

„Ние от Българската социалистическа партия доказахме, че изпълняваме всичко, което сме обещали пред вас. Както е и нашето послание за кампанията, наша задача е да водим държавата в посока мир и благоденствие. На предстоящите избори ще се поставят основите на бъдещото управление на България. В последните месеци непрестанно сме свидетели на тоталното разграбване от една сглобка и погазване на множество обещания. БСП е единствената партия, която последователно следва своята политика и спазва своите обещания пред избиратели и симпатизанти. Българският гражданин и русенци, вярвам са достатъчно разумни и ще подкрепят именно тези партии и коалиции, които успяха да запазят своята идентичност и не се поддадоха на обещания и постове”, заяви водачът на „БСП за България” в Русе и посочи фактите:

„Благодарение на БСП пенсиите бяха увеличени, увеличиха се заплати на полицаи, пожарникари, а от 1 юли няма да има увеличение на тока. Ние давахме разума в парламента. Ще бъдем и в следващия, за да задаваме правилната насока на развитие на страната ни. Защото няма да влезем в безпринципни коалиции. Нуждаем се от подкрепата на всеки един от вас, защото каквито основи заложим сега, от тях зависи също бъдещото развитие на Русе и региона.”, каза още социалистът.

„БСП извежда на преден план своите основни приоритети, които последователно отстоява - грижа за хората, защита на общественото благо и отстояването на националните интереси. Дългосрочните цели, които социалистите очертават за България са:

1. Повишаване на благосъстоянието на българския народ и защита на обществения интерес

2. Осъществяване на социално-солидарен модел за държавно, икономическо, обществено и лично развитие

3. Защита на конституционния ред, отстояване на принципите на прогресивно развиваща се правова държава в мирен свят без войни

„Скъпи русенци, за мен е чест да бъда част от откриването на кампанията днес. Вярвам, това е кампания, в която могат много по-ясно да се видят разликите между различните формации и ще се види ролята на БСП. В тази кампания влизам уверен, че представлявам политическа сила, която следва принципите си, не предава идеите си и която 24 часа в денонощието работи за по-добрия живот на българите и страната ни да бъде развита модерна демократична държава. Ние от БСП сме истинската алтернатива. Тръгваме със силна листа и за европейския парламент. Всички в нея са професионалисти, които добре разбират европейските институции. Пожелавам силна кампания и нека да спечелят най-добрите с номер 24.”, каза водачът на евролистата на БСП Кристиан Вигенин.

Цветелина Пенкова от своя страна очерта основните теми, по които е постигнат успех през отминалия мандат на европейския парламент. На първо място тя постави енергетиката и успешното определяне на ядрената енергия за зелена и чиста, което гарантира евтин ток за години напред. На второ място тя подчерта важността на решението за реиндустриализацията на Европа, която може да създаде хиляди нови качествени работни места. Шенген също остава водещ приоритет. Особено за Русе и русенци, това е от особена важност сподели тя, като подчерта, че социалистите ще продължат да се борят за това.

„БСП е единствената партия, която не подведе, не излъга и не предаде своите избиратели и симпатизанти”, категорична бе и Цветелина Пенкова.

Социалистите, които са с номер 24 в бюлетината за изборите 2 в 1 за европейски парламент и Народно събрание, се обърнаха към своите съграждани да гласуват разумно за правилният избор за достойна България в мирна Европа.