Пенчо Милков се срещна с арменската общност в Русе

Окт 07, 2023 Новини Избори 0 996

07.10.2023 г.

Представителите на арменската общност в Русе поставиха въпросите си пред кандидата за кмет Пенчо Милков и кандидатите за общински съветници от листата на МК „БСП за България“ Мария Станчева, Микаел Чакълджиян и Иван Иванов. На срещата в Арменския културен дом бе обсъдено изграждането на магистралата Русе-Велико Търново, различните програми и решения, с които общината подкрепя младите родители и децата през последните 4 години, както  и стартиралата програма за енергийна ефективност на жилищните сгради.

„Община Русе бе една от малкото в България, която осигури 1 млн. лв. на сдруженията на собствениците. Целта бе те да могат в срок да платят изготвянето на технически паспорти и енергийните обследвания на сградите и да подадат документите за кандидатстване за саниране“, поясни Милков.

Той подчерта, че за него приоритет остава постигането на единение - както между гражданите, така и между политическите сили. Целенасочените му действия с всяко правителство в последните 4 години доведоха до почти удвоен  общински бюджет и отпускане на държавни средства по важните за Русе проблеми и проекти.

Иван Иванов посочи, че е важно гражданите да не пропускат да дадат своя вот и за общински съветници, тъй като стабилното мнозинство осигурява подкрепа на кмета при взимането на важни за обществото решения.

Арменската общност изрази желание да постави със собствени средства в Русе каменен кръст- хачкар, по подобие на други български градове с компактно арменско население. Пенчо Милков приветства идеята и прие да съдейства за бързото придвижване на процедурата за избор на място и издигане на християнския паметник.