Иван Иванов: БСП води устойчива политика, в която приоритет е българският производител и подпомагането му

Мар 23, 2023 РУСЕ Новини Избори 0 971

23.03.2023 г.

Водачът на русенската листа на коалиция „БСП за България“ Иван Иванов се срещна с Управителния съвет на Съюза на Дунавските овощари. По време на срещата бяха очертани основните предизвикателства пред българските производители, както и беше заявена подкрепа за политиките, водени от БСП и по-специално Иванов, в качеството му на министър на земеделието в последния редовен кабинет.

„Липсата на нов бюджет за 2023 г. сериозно ограничава развитието на българското земеделие. В рамките на кабинета, от който БСП беше част, работихме активно за да поставим на преден план българския производител. Много от мерките, по които осигурихме финансиране, виждаме, че са работещи. Необходимо е да продължим работа в посока продължаване на тази устойчива политика в подкрепа на родното производство, заложена в платформата на Българската социалистическа партия“, коментира Иван Иванов.

От своя страна членовете на Съюза на Дунавските овощари изразиха притеснение относно неизплатените средства по мярката за овладяване на последиците от войната в Украйна. Също във фокуса на срещата беше и въпросът за вносът на продукция от други европейски страни. Като част от мерките, които са въведени докато Иван Иванов е министър на земеделието, е регулирането и даване приоритет на българската продукция, която да се реализира на нашия пазар. Към момента тази мярка не се прилага и това също оказва негативно влияние на производителите, както и драстичния скок на цената на водата за напояване.

„Поемам ангажимент да направим всичко необходимо, като част от 49-ия парламент, за да продължим така необходимите мерки и изплащане на средства по тях. Българското земеделие е един от основните отрасли на страната ни. БСП, както и до сега, ще води целенасочена политика, за да бъде гарантирано необходимото финансиране на сектора, както и извеждането на преден план предлагане на българска продукция на нашия пазар“, завърши Иванов.