БСП-Русе регистрира листата си с кандидати за народни представители в 49-ото НС

28.02.2023 г.

Коалиция „БСП за България“ регистрира листата си с кандидати за народни представители в РИК-Русе. Документите подаде водачът Иван Иванов, министър на земеделието в 47-ото НС.

"Целите, които си поставяме за постигане в 49-ото Народно събрание на България, са увеличаване доходите на хората, овладяване на инфлацията, преборване на неравенствата в обществото." Това каза г-н Иванов пред русенските медии.

Той допълни, че заедно с останалите кандидати от листата на социалистите от област Русе, ще водят спокойна и толерантна кампания, в която ще изложат своите виждания и идеи за бъдещето на страната.

"Партиите трябва да постъпят максимално отговорно и да се състави работещ кабинет, който да изведе държавата от кризата. Разговарях днес с много русенци и всеки един от тях е много притеснен от повишаването на цените. Това е дневният ред на обществото и държавата трябва да заработи на високи обороти за да се овладее хаосът във всички нива на обществения живот", завърши Иван Иванов.

Той представи присъстващите кандидати от русенската листа и подчерта, че всички четиринадесет човека са професионалисти в своите сфери на работа, но преди всичко са хора, които искат да допринесат за подобряване на средата на живот, за стабилност и сигурност в нашето общество.

Листата с кандидати за народни представители в 49-ото Народно събрание на коалиция „БСП за България“ в Русе е следната:

1.   Иван Иванов – юрист, историк

2.   Ивалинка Цанкова – инженер агроном

3.   Биляна Иванова – юрист

4.   Асен Ласонин – икономист

5.   Емил Божков – икономист

6.   Нора Стоянова – финансист

7.   Елисавета Досева – инженер, майстор на спорта

8.   Георги Лукарев – компютърен специалист

9.   Емил Георгиев – инженер

10.  Момчил Стефанов – машинен технолог

11.  Микаел Чакълджиян – юрист

12.  Стефан Михов – юрист, политолог

13.  Атанас Пеев – фотограф

14.  Сашо Стоянов – икономист