БСП откри предизборната си кампания в Русе с послание за социална и сигурна държава

Сеп 09, 2022 РУСЕ Новини Избори 0 1229

09.09.2022 г.

Българската социалистическа партия в Русе откри своята предизборна кампания сред десетки симпатизанти, привърженици и членове, с послания за грижа за хората, стабилност, сигурност и спокойствие за всички български граждани.

Пред Доходното здание в крайдунавския град левицата представи официално всеки един от своите кандидати за народни представители в парламентарните избори на 2 октомври.

 “Предстои ни изключително важна кампания, по време на която ще направим равносметка – какво свършихме дотук и какво ни предстои. Защото държавата е на кръстопът, българските граждани са на кръстопът – накъде да поемат, какво да изберат като свободни хора. Дали да продължим това, което заедно започнахме – да разградим онова, старото и да положим основите на правова, социална, стабилна и справедлива държава. Дали искаме работещо правителство, в което БСП да бъде гарант за диалогичност, за стабилност, за последователност и за принципност. И най-вече за социалана и сигурна държава, в която има безплатни учебници за всички ученици до 12 клас, безплатни лекарства за децата до 14-годишна възраст, гарантирано индексиране на пенсиите и гарантирано увеличение на доходите на работещите семейства”, заяви водачът на листата на коалиция "БСП за България" Иван Иванов, който е и бивш министър на земеделието в редовното правителство.

„Макар и само за 7 месеца в управлението ние, от Българската социалистическа партия, доказахме, че изпълняваме всичко, което сме обещали пред вас. Ние бяхме тези, които се преборихме да бъдат увеличени пенсиите, да бъдат дадени един милиард лева на българските земеделци, да бъде въведен необлагаем минимум за младите семейства.

Ние, българските социалисти, се борим за стабилност, сигурност и спокойствие за всички български граждани и сме гарант, че в следващото управление политиката с грижа за народа ще продължи”, изтъкна социалистът.

Своето послание към русенци и жителите на общините Ценово, Борово, Иваново и Сливо поле отправи и Ивалинка Цанкова, която е на второ мястото в листата на левицата. Тя коментира, че във време на обещания, като днешното, всяка една партия трябва да се оценява не по думите, а по делата й.

„За тези 7 месеца в управлението БСП изпълни голяма част от обещанията си. Нашите министри доказаха, че могат и показаха как се работи”, заяви Цанкова.

Да гласуват разумно, с мисъл за утрешния ден, за солидарна и сигурна държава, в името на по-доброто бъдеще за семействата и децата си, призова Биляна Кирова, трета в листата на КП "БСП за България".

Кандидатите за народни представители обявиха, че в работата си ще бъдат водени от принципите на справедливостта, солидарността, равенството и патриотизма.

Левицата влиза в надпреварата за вота на 2 октомври тази година, с номер 28 в интегралната бюлетина и със слоган: „За социална и сигурна държава”.