Крум Зарков, БСП: Някои от „новите“ партии имат гузни взаимоотношения с властта

Юли 09, 2021 РУСЕ Новини Избори 0 1139

09.07.2021

"Днес се навършва една година, откакто започнаха протестите. Истината е, че сривът на предишната власт започна много преди това и ние от БСП бяхме тези, които ден по ден в парламента се борихме да опазим някаква остатъчна държавност от разрушителите. Събраха се хора с различни политически убеждения, обединени от една и съща цел.", припомни Крум Зарков, водач на листата на "БСП за България" в Русе в ефира на "Думата е ваша" по БСТВ

"Ние създадохме десетки законопроекти, които са готови практически от утре да влязат и да направят промяната - качествена смяна на политиката, която да е с грижа за хората. "Новите" партии имат интерес да наричат БСП статукво, някои от тях имат гузни взаимоотношения с властта. Лесно е да имаш общ опонент, но сега трябва да имаме обща цел. Целите на БСП са повишаване на доходите на хората, по-равномерно разпределение между регионите. Северна България има много големи и тежки проблеми, които трябва да започнат да се решават. Когато ние се борихме за местната власт в Русе тези партии на "промяната" съвсем ги нямаше на терена. Правим всичко възможно да оправдаем очакванията, гордея се с кампанията, която направихме.", заяви Крум Зарков.

"Русе-град и област е моторът, той има капацитета да издърпа една голяма част от България напред, ако се развие земеделието и ако се направят инфраструктурите, които свързват двата големи европейски коридора, които се пресичат при нас. Необходим е втори мост на Дунав и трябва да се направи. Русе-Бяла е най-смъртоносната отсечка в България, там започнахме протеста си. Не е нормално да се пътува толкова време до Търново и София. Един от първите ни приоритети е този път, мостът на Дунав и инфраструктурата. Плавателният път трябва да бъде развит. Дълго време на трансграничните проекти беше гледано като на средство, чрез което някой нещо да усвои. Сътрудничеството с Румъния е изключително важен въпрос. В листата ни има хора специалисти, доказали се в своята сфера и млади хора с изключителен потенциал блестящо бъдеще пред себе си. Един от големите проблеми на Русе е това, че се струпват камиони и отнема време минаването на границата, те мърсят и разрушават и минават през общинската пътна мрежа, което е непрактично. Трябва институционална реформа и нов начин за носене на отговорност и приложение на Европейската конвенция за правата на човека."