КОАЛИЦИЯ “БСП ЗА БЪЛГАРИЯ” В РУСЕ ЗАКРИ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ КАМПАНИЯ

Юли 08, 2021 РУСЕ Новини Избори 0 874

08.07.2021

Десетки симпатизанти и членове на Българската социалистическа партия се събраха в Русе пред Съдебната палата, за да закрият предизборната кампания на левицата в крайдунавския град.

Участниците в събитието, организирани в шествие от четири лъча, тръгнаха от четирите краища на площад “Свобода”, за да се съберат пред паметника на Свободата, където кандидатите за народни представители от листата на коалиция “БСП за България” поднесоха цветя в знак на почит към освободителите на Родината.

В обръщението си към присъстващите водачът на листата на русенските социалисти Крум Зарков заяви: “Благодаря ви, че през тези четири седмици бяхте с нас, зададохте своите въпроси, помогнахте ни да стигнем до всички краища на прекрасната русенска област, да обиколим всички квартали и да разкажем какво искаме за бъдещето.

Остават още четири дни, за да завършим това, което започнахме преди два месеца; за да дадем сигурност в промяната; за да прекратим онзи модел, който трае прекалено дълго време; за да прекратим неглижирането на Русе и на областта от централната власт; за да направим така, че хората да повярват, че демокрацията не е фасада на корумпиран дом, а основата на жизнената държавност.

Затова ние казваме на хората: Гласувайте! Гласувайте с №4!

Скъпи приятели, със седмици обяснявахме, разказвахме и отговаряхме на хората. И аз мога да продължа часове да разказвам нашата програма, но ще дам само 4 причини защо да изберете БСП, а не някой друг.

Първата причина е, че ние знаем какво трябва да се направи. В продължение на години работихме. Изградихме “Визия за България”. Създадохме подробна програма. Написахме десетки законопроекти. С други думи: ние сме готови!

Втората причина е, че ние знаем как да го направим. Знаем как функционират България и Европа, знаем как действат институциите, знаем кой им пречи да действат добре. С други думи: при нас няма импровизация!

Третата причина е, че ние знаем с кого да го направим. Имаме хората, които да реализират тези политики и листата ни в Русе е умален модел на това. Имаме финансисти, юристи, спортисти, здравни специалисти, хора, които отговарят на няколко прости, но сложни за изпълнение критерии: да са компетентни и да са почтени.

И четвъртата, но не последна причина е, че ние знаем защо трябва да се направи. Ние разбираме, че не е достатъчно да се сменят едни министри с други. Не е достатъчно да се смени името на управляващата партия, ако следващата ще прави като предишната. Необходима е дълбока промяна. Затова ние предлагаме сигурност в тази промяна, за да има грижа за хората.

Днес закриваме тази кампания, но продължаваме с големия ни поход – към справедлива, солидарна, обща, наша България! За тази цел ще имаме нужда от всеки един от вас. Само заедно можем!”

В края на събитието цепелин с надпис “БСП за България” беше издигнат над централния площад, а изпълнителите от фолклорния танцов състав на Русенски университет се погрижиха за доброто настроение на множеството.