Зарков и кандидатите на БСП в Русе видяха отблизо пораженията върху черешовите насаждения в областта и се ангажираха със съдействие

Черешопроизводителите споделиха, че заради дъждовете са напът да загубят цялата си реколта

Кандидатите за народни представители от "БСП за България" начело с водача на листата Крум Зарков се отзоваха на поканата да видят на място пораженията, нанесени от проливните дъждове върху овощните градини в Русенска област - и особено върху черешите. Те посетиха черешова градина в село Кривина, където черешопроизводелите изразиха притеснението си, че заради дъждовете са напът да загубят цялата си реколта. По думите им изкупвачите отказват да вземат напуканите плодове. В същото време берачите недоволстват, защото не могат да си заработят нормите и собствениците на градините са принудени да гледат безпомощно как трудът им отива на вятъра. 

Кандидатите за народни представители от листата на "БСП за България" се ангажираха с конкретна помощ за попълване на необходимите документи и за съдействие за активен диалог с Министерството на земеделието, в търсене на възможности за преодоляване на последствията.