Теодора Евтимова: Българската култура винаги е била мерило за качеството на живот на нацията ни

Мар 19, 2021 РУСЕ Новини Избори 0 790

Нейното запазване и развитие е основополагащ фактор за издигане на интелигентността на българите

Кандидатът за народен представител от листата на коалиция “БСП за България” Теодора Евтимова се срещна с представители на Народно читалище “Захари Стоянов” в Русе.

“Като директор на Регионална библиотека “Любен Каравелов” и като човек, който повече от 10 години работи в сферата на книжовността и културата познавам много добре Закона за читалищата и читалищната дейност, както и  проблемите на русенските читалища. Знам с какви предизвикателства се сблъскват тези центрове и промените, които са необходими за да отговорят на съвременните изисквания”, заяви Теодора Евтимова пред присъстващите на срещата.

Препятствията, през които тя и екипът й са преминали в работата им в Регионалната библиотеката са съществен фактор, който я мотивира да се включи в политиката. “Една от целите ми, за които ще лобирам в НС е промяна в Закона, свързан с обществените библиотеки и промяна в отношението към хората, работещи в сферата на културата”, сподели  Евтимова.

Тя отбеляза, че БСП е една от малкото политически партии, в чиято програма са заложени, както конкретни стъпки за укрепване и развитие на българската култура, така също е обърнато и специално внимание на библиотеките в страната като съвременни центрове за четене и информираност. Предвидено е и обогатяване на техните фондове със съвременна българска и чужда литература и публицистика.

В заключение кандидатът за народен представител изтъкна, че българската култура винаги е била мерило за качеството на живот на нацията ни, а нейното запазване и развитие е основополагащ фактор за издигане на интелигентността на българите.