Пенчо Милков: Ще подкрепяме всяка инициатива на граждани за залесяване и подобряване на жизнената среда в Русе

Окт 13, 2019 РУСЕ Новини Избори 0 1419

13.10.2019

Кандидатът за кмет на Русе от местна коалиция "БСП за България" Пенчо Милков се включи в акция по залесяване и увеличи броя на десетките  дръвчета, засадени за две години от него и екипа му в различни райони на града.

По покана на жители на район "Мидия-Енос" в Русе, Милков се включи в акция по залесяване. Бяха засадени млади дръвчета с цел облагородяване на междублоковите пространства в района и за чист въздух в Русе.

"Общината трябва да се съсредоточи върху изграждане и поддържане на масивни зелени системи, за да върне Русе славата си на един от най-зелените градове в България", коментира социалистът. Той обясни необходимостта да се изградят паркови зони в крайните квартали, в които към момента няма място за разходки идетски игри в спокойна среда , както и да се засаждат организирано нови дръвчета на територията на цялата община. Милков каза, че кметовете и гражданите на малките населени места да бъдат подпомагани в изграждането на красива и здравословна среда. " Ще подкрепяме всяка инициатива на граждани за залесяване и подобряване на жизнената среда", завърши Пенчо Милков.