С ПЪЛНО ДОВЕРИЕ ОБЩИНСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ НА БСП – РУСЕ УТВЪРДИ КАНДИДАТУРАТА НА ПЕНЧО МИЛКОВ ЗА КМЕТ

Пенчо Милков: Победата на предстоящите избори ще се базира на силата и единението на всички граждани

 "Победата на предстоящите избори ще се базира на силата на социалистическата организация и на единението, а управлението след това ще се осланя на колективните способности, сила и разум", каза Пенчо Милков. Той изведе няколко основни принципа, на които ще се основава управлението на Община Русе: единство, компетентност, прозрачност и почтеност и сподели, че основната му цел като кмет ще бъде да работи за превръщането на Русе от догонващ град в иновативен, привлекателен, културен център.

Като основен приоритет в своята платформа за управление на Русе, народният представител постави акцент върху необходимостта от активна екологична политика за града в две направления: активно противопоставяне с всички законови възможности на замърсителите, търсещи преди всичко свой собствен краткосрочен интерес за сметка на русенци и съсредоточаване върху изграждане и поддържане на масирани зелени системи, за да се възвърне мястото на Русе като един от най-зелените градове в България. Милков уточни, че той и екипът му ще подкрепят всяка инициатива на гражданите за залесяване и подобряване на жизнената среда.

В програмата си депутатът изтъкна някои основни приоритети, които ще бъдат заложени в стратегията за управление:

-       Подпомагане на стартиращите компании в града;

-       Помощ за семействата в родителството;

-       Подкрепа за микро семейните търговски дружества;

-       Повишаване на сигурността и опазването на обществения ред в града;

-       Осигуряване на нови транспортни средства на общинския градски транспорт;

-       Русе ще работи като проактивен, настойчив, гостоприемен град за привличане на специалисти и техните семейства от други градове и държави;

-       Подобряване на достъпността в средата за хора с увреждания;

-       Подкрепа за всички нива на образованието в Русе;

-       Подкрепа за здравеопазването;

-       Развитие на Русе в духовно и културно отношение за постигане на социално значими цели.

Милков коментира, че е против агресивното политическо противопоставяне и не толерира принципа и делението- или си с нас, или си против нас, както и политическото насилие във всичките му форми.

Форумът на русенските социалисти направи оценка за работата на общинските съветници от БСП за периода 2015 – 2019г. и прие политическа платформа за участие на БСП –Русе в Местни избори 2019. Конференцията утвърди имената на кандидатите за кметове и общински съветници в предстоящите местни избори.