Елена Йончева пред русенци: „Европейските избори трябва да се превърнат във вот на недоверие за управляващите”

12.03.2019

„Огромният грабеж, който провеждат управляващите в България, е причина за ниските заплати, ниските пенсии, за лошото здравеопазване, лошото образование и калпавата, инфраструктура в нашата страна.” Това каза пред русенци снощи Елена Йончева, народен представител и говорител на ПГ на „БСП за България”, която бе на посещение в дунавския град. Заедно с колегите си депутати, Петър Витанов, Крум Зарков, Георги Стоилов и Пенчо Милков, тя участва в дискусия на тема „Защо да гласувам на Евроизборите”.

„Битката за Европа, това е битка за България. Днес сме изправени пред една структура, която е най-антиевропейската, десет години, при всичките милиарди, които пристигаха в България, можехме да имаме добър живот, добри заплати, достойни пенсии, добро здравеопазване, всичко, това изпуснахме, ние изпуснахме най-големите енергийни проекти, които можеше да действат вече”, заяви Йончева. Тя поясни, че ако европейските средства се разпределят справедливо, ще има малък и среден бизнес, ще има малки и средни ферми, българските села няма да се обезлюдяват и стандартът на живот в България ще бъде различен. "Затова е толкова важно БСП да има силно представителство в Европейския парламент за да се пресече порочната практика, корупцията на управляващите в България да се прикрива от техните европейски партньори. Европейските избори трябва да се превърнат във вот на недоверие за управляващите”, категорична бе Елена Йончева.

„Българските граждани очакват, на първо място, от Европа справедливост, защото не вярват на собствените си институции”, заяви Крум Зарков, в отговор на въпрос от залата. Той допълни, че Европа не е панацея, която може да оправи всичките ни проблеми, тя е само инструмент, който може да бъде полезен и да бъде използван за увеличение на нашите доходи и качеството ни на живот. Важно е БСП да има силен глас в Европа и да имаме достойно правителство в България, за да бъде използвана силата на Европа, в името на подобряването на нашия живот, а не за финансиране на квазипрестъпни структури, както е в момента, е мнението на народният представител.