БСП-Русе със сигнали за груби нарушения на изборния процес

Окт 26, 2015 РУСЕ Новини Избори 0 864

БСП-Русе със сигнали за груби нарушения на изборния процес

От БСП-Русе са изпратени няколко жалби за груби нарушения на изборния процес. В едната от тях е описано, че в Дом за стари хора „Приста”, секция № 204, в град Русе е допуснато съществено нарушение от представителите на Секционната избирателна комисия. Застъпник на Българска социалистическа партия вчера, в 10.30 часа установява, че кочанът за бюлетини за кмет не е бил разпечатан и не е предоставен на гласоподавателите за гласуване. На избирателите до този час не са давани бюлетини за гласуване за кмет и 29 души са гласували само с бюлетина за общински съветници и за референдум. Тези гласоподаватели са лишени от правото да гласуват за кмет на общината. Заместник- председателят на комисията се сеща, че е забравила да извади кочана с бюлетини за избор за кмет в присъствието на застъпника на БСП.

Според втора жалба на социалистите отново за Дом за стари хора „Приста”, секция № 204, в град Русе застъпник на Българска социалистическа партия установява, че санитарите, отговарящи за отделни сектори от Старческия дом, изпълняват функцията на придружители на всички гласоподаватели от съответния сектор, като се нарушават чл. 204 и сл. ИК. Санитарките са се подписвали вместо гласоподавателите в списъците. На гласоподавателите в инвалидни колички е поставяна книга в скута, на която е поставяна бюлетината и санитарката попълва ИЗВЪН КАБИНАТА ЗА ГЛАСУВАНЕ вота на гласоподавателя, като поставя знак ВЪРХУ № 1!

Третият сигнал на БСП в Русе е за това, че масово се е упражнявал натиск върху избирателите от страна на членове на СИК, като се настоява, че не могат да не гласуват за национален референдум.