Михаил Миков: Лявата политика означава справедливост и солидарност за всеки българин във всяка община

Окт 18, 2015 РУСЕ Новини Избори 0 2037

Божидар Йотов и кандидатите на левицата могат да се преборят за промяна в дясното, милиционерско управление на Русе

„Кампанията за местни избори не е реклама на пазарен продукт, а избор каква политика искаме за България, за вашата община, за вашето населено място. Кандидатите на левицата -  Божидар Йотов и неговият екип са тези, които могат да се преборят за промяна в дясното, милиционерско управление на Русе“. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в Русе. Той подчерта, че на национално ниво това управление вече е показало какво означава дясното – увеличаване на възрастта за пенсиониране за решаване на недостига на средства в НОИ, а лявото решение е да се увеличат вноските в съответствие с доходите на хората, които работят. Лидерът на левицата обясни, че именно тази дясна политика ще бъде пренесена и на местно равнище: усвояване на евросредства на всяка цена, разпределяне на пари между близки кръгове до управляващата партия, разпределяне на обществени поръчки, загърбване на социалната политика и натоварване на общините с дейности и отговорности, които са ангажимент на държавата. „Лявата политика, зад която стоят и нашите кандидати, е за справедливи и социални общини, обърнати към хората, достъпно здравеопазване и образование, грижа за младите, грижа за хората от третата възраст, за майките, за децата“, обясни председателят на БСП.

Михаил Миков подчерта, че е смешно днес десните партии да говорят за Държавна сигурност, особено след като преди дни е излязъл списък, който показва, че тези, които най-много говорят, имат повече нейни бивши служители и агенти в листите си, отколкото БСП. По думите му това е факт, въпреки че БСП винаги е имала последователно отношение към хората, служили за сигурността на страната ни. „В противен случай държавата става разграден двор и 54 души влизат на 30-40 километра на територията ни, както се случи. Сигурността на страната ни не е на ниво, нищо, че се управлява от хора, чиито живот е минал в МВР и службите“, коментира председателят на БСП.

Михаил Миков подчерта, че само с гласуване гражданите на Русе могат да прекратят управлението на сегашния кмет, чиито мандат е минал в рязане на ленти на изграденото преди него. Като пример за това той даде откриването на спортната зала, която е изградена със средства, отпуснати от правителството на Орешарски.

Божидар Йотов: Предлагаме на русенци едно ново управление с човешко лице

„БСП е доказала, че е национално отговорна партия, която се грижи за хората и сега предлага ново управление на Русе“, това заяви кандидатът на БСП за кмет на Русе Божидар Йотов. Той подчерта, че става въпрос за управление с човешко лице и обърнато към всеки един гражданин, на отворената врата на кмета за всеки, а не управление заради интересите и с пръстови отпечатъци. „С достойнство заставаме пред русенци днес да търсим отново тяхното доверие, защото това, което сме направили до момента е видно и те ще го оценят“, заяви Йотов.