Янаки Стоилов в Русе: Трябва да се променят моделът и стилът на управление

Окт 15, 2015 РУСЕ Новини Избори 0 2075

Тази предизборна кампания не е бурна и активна като в предишни години, защото идеите се изместват от парите

„Тази предизборна кампания не е бурна и активна като в предишни години. Това се дължи на факта, че идеите се изместват от парите. За част от кандидатите това е борба за запазване на властови възможности в тесен икономически кръг. Трябва да се промени моделът и стилът на управление”. Това заяви зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов. Той подчерта, че българските граждани се нуждаят от социално ангажирани и икономически активни общини. „Хората се надяват на избор на кметове, а ще им се наложи да избират лекоатлет на годината”, заяви Стоилов. По думите му зад тази фасада изникват лица, които показват видимите резултати, но трябва да се видят и невидимите. По думите му е обидна сервилната политика на настоящото правителство. „Ние сме партията, която е най-близо до хората. Местното управление трябва да бъде открито, да се направи публичен регистър на всички обществени поръчки и разпределението на европейски средства”, подчерта зам.-председателят на левицата. Той изрази своята подкрепа за кандидата на БСП за кмет на Русе Божидар Йотов. Йотов посочи като свой основен приоритет изграждането на ново управление с човешко лице, което да е обърнато към хората.

Янаки Стоилов: Георги Георгиев даде нов облик на община Борово

„Сред нашите действащи представители в местната власт има такива, които се открояват в политика която провеждат – лява политика, обърната към хората, а не частни и корпоративни интереси. Такъв е Георги Георгиев – кандидатът на БСП за втори мандат кмет на община Борово”. Това заяви в община Борово Янаки Стоилов. Той подчерта, че заедно с благоустрояването по време на първия мандат на Георгиев е било обърнато внимание на социалните дейности, така че Боров да стане социално ангажирана община. По думите му е било обърнато внимание и на здравеопазването -  личните лекари работят в нова ремонтирана общинска сграда. „Изпълнени бяха 24 проекта по европрограми  и обликът на Борово и селата вече е друг”, заяви Стоилов и допълни, че през следващия мандат приоритетни трябва да бъдат икономическото развитие на общината, развитието на земеделието и преработвателната промишленост.

Янаки Стоилов подчерта, че на изборите хората трябва да гласуват за себе си, за собственото си бъдеще и там, където управляват социалисти, купените гласове ще спрат, а ще бъдат защитавани икономическите и социални интереси на хора. Той припомни, че Георгиев е провеждал и политика за справяне с демографската криза, резултатите, от която са видими  от покачването на ръста на раждаемостта в общината.

Георги Георгиев заяви, че почтените хора работят за ближните си. „Трябва да стимулираме хората да мисля и за своите съграждани и за своя град”, подчерта той. Кандидатът на БСП за кмет на Борово бе категоричен, че всеки човек, влязъл в политиката трябва да е предсказуем и да държи на думата си.

Стоилов: С Ивалинка Цанкова общината Иваново ще има кмет, работещ за хората

„Нужно е да проведем борба, за да постигнем пробив с прогресивното подоходно облагане и то да даде тласък на общините, за да се превърнат те във фактор за икономическо развитие”. Това заяви зам.-председателят на левицата на среща  с обществеността в Тръстеник, община Иваново. Там той заяви своята подкрепа за кандидата на БСП за кмет на община Иваново Ивалина Цанкова, Цветан Йорданов – кандидат на левицата за кмет на Тръстеник, кандидатите за кметове на населени места и общински съветници. Той подчерта, че трябва да се окаже специално внимание на кооперациите. „Чрез избора на Ивалинка Цанкова, за кмет на община Иваново, ще направим избор за общински кмет, който работи за хората”, категоричен бе той.

Ивалинка Цанкова заяви пред събралите се, че тези избори са тест дали думата „демокрация“ ще има смисъл в България или частните и корпоративни интереси ще вземат връх. „Народ, който не превъзмогва примирението, не може да гради бъдещето си”, каза още тя.