Божидар Йотов е кандидатът, издигнат от БСП за кмет за Русе

Юни 28, 2015 РУСЕ Новини БСП 0 2000

 С резултат 77 на 28 гласа делегатите на общинската конференция дадоха своята категорична подкрепа за Божидар Йотов за кандидат-кмет от БСП за Русе

 

С резултат 77 на 28 гласа делегатите на общинската конференция дадоха своята категорична подкрепа за Божидар Йотов за кандидат-кмет от БСП за Русе. Делегатите му пожелаха да довърши започнатото в неговия мандат. „Ще спечелим. Казвам това не защото вярвам, а защото ще го направим", категоричен бе Йотов. Кандидати за кмет от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ бяха Божидар Йотов, общински председател на БСП и Милена Хинкова, председател на областния партиен съвет.

Иван Иванов - председател на групата общински съветници на БСП, представи доклад за дейността в мандата 2011-2015 година. Подчертани бяха усилията на групата, която съвместно с депутатите от БСП в 42-то НС, са работели за инвестиране на 10 млн. лв. от правителството на Пламен Орешарски за изграждане на модерна спортна зала, която отново ще бъде открита с рязане на лента от Бойко Борисов, който 2 пъти излъга града, че ще отпусне парите. "Русенци имат нужда от промяна. Русенци имат нужда от едно по-добро и справедливо управление", обобщи Иванов. Дадена бе добра оценка и направени препоръки за работата на общинските съветници в местния парламент, като участниците се обединиха около оценката, че групата е единствената реална опозиция в местния парламент на община Русе. Почтени, знаещи и можещи личности с активна гражданска позиция, които мислят и работят за доброто на града и русенци - това бяха основните изисквания, които изказващите се делегати имаха към кандидатите на БСП за общински съветници. "Промяна, отговорност, справедливост", бе посланието на Силвия Алексиева, с което тя представи политическата платформа, с която общинската организация ще се яви на местните избори. 
 
С изказване на младия общински съветник Антон Данаилов бе дадено начало на една задълбочена дискусия за предизвикателствата пред общинската организация. Бяха направени конкретните послания към гражданите на община Русе в областта на културата, сигурността и приоритетите в общината - работни места и достойно заплащане за всички русенци.
 
В своето изказване Антон Кутев изрази уважението си към град Русе като стожер на културата и към партийната организация, в която личат имената на видни интелектуалци. Бе изразен респект към проведената дискусия и убеденост, че единни БСП има всички шансове за достойно представяне на местните избори и победа в изборите за кмет. 
 
С акцент върху привличане на младите хора като конструктивна сила на обновление в обществото и лявото като модерна алтернатива за развитие на града бе посланието на Деница Иванова, член на МО в БСП.