Сергей Станишев обсъди социалната политика с младежи от Русе

Сеп 22, 2014 Новини БСП 0 1945

Председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев се срещна с русенски младежи

Председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев се срещна с русенски младежи. На по чаша кафе и фреш, в кафене на гланата улица в Русе, те обсъдиха различни аспекти на социалната политика. Въвеждането на младежката гаранция, увеличаването на добавките за отглеждане на второ дете, осигуряването на адекватно възнаграждение на труда както на младежите, така и на хората, които вече са се пенсионирали бяха част от темите на разговора.

В неформалните дискусии се включиха и членове на листата на коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ от Русе. Защо да изберат платформата на коалицията беше един от най-често поставяните въпроси. Лидерът на ПЕС Сергей Станишев посочи „червените линии“, от които народните представители, избрани с бюлетина №22, няма да се отклоняват в работата си: преминаване към прогресивно облагане на доходите на физическите лица и към семейно подоходно облагане; насочване на финансовите средства от  държавата за издръжка на образованието в държавните и общинските училища; здравеопазване, което засилва обществения характер на системата чрез по-силно ангажиране на държавата, изравнява достъпа в различните региони, въвежда ясни стандарти за медицинските дейности и равностойни финансови условия за различните лечебни заведения; пенсионна реформа, която обвързва решенията за пенсионната възраст с продължителността на живота, въвежда гъвкави условия за пенсиониране и гарантира получаване на пенсия при навършване на определена възраст и реално достижим осигурителен стаж; провеждане на реиндустриализация на страната, като се създават условия за нови, предимно модерни  производства и се възстановят части от структуроопределящи за икономиката на страната предприятия при икономическа обоснованост;

Сергей Станишев и членовете на листата на коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ проф. Христо Белоев, Иван Иванов, Венцислав Калчев, Добрин Данев, Екатерина Заякова, Милена Хинкова и Румяна Иванова се включиха във фолклорния събор „Ценово пее и танцува“. Те разгледаха Изложбения център в Ценово, опитаха вкуса на традиционни местни специалитети, изгледаха изпълненията на самодейните състави в рамките на събора и разговаряха с гостите на празника.