Русенските социалисти отбелязаха 1 май - Ден на труда

01.05.2022 г.

С възпоменателна церемония по поднасяне на цветя и едноминутно мълчание на паметната плоча на загиналите в трудови злополуки започна отбелязването на 1 май днес в Русе. Пред сградата на Инспекцията по труда се събраха десетки  граждани. Присъстваха народният представител от „БСП за България“ Крум Зарков и Боянка Петрова от КНСБ.

„Никога не трябва да забравяме, че за да се стигне до днешния празник хора преди нас са се борили за да се признае нещо, което днес ни се струва даденост, а именно, че правото на труд трябва да се уважава и защитава. Трудещият се е този, който създава блага. Днес трябва да протестираме срещу една система, която експлоатира работниците. Трябва Народно събрание, синдикати и политически фигури да обърнем поглед и към  специфичните проблеми на трудещите от вкъщи, дали се спазват правата им на работно време, почивки, рисковете за тях от психически разстройства и стрес. Днес празнуваме тези, които се трудим с ума или с ръцете си и за да гарантираме, че ще продължим борбата напред“, каза пред присъстващите Крум Зарков. 

Поздравителен концерт за русенци изнесоха изпълнители от вокално студио „Икономов” . Последваха изпълнения на русенски състави по народни танци.