Пенчо Милков: Спортът е един от основните фактори да чувстваме гордост към родното място

Окт 11, 2019 РУСЕ Новини Избори 0 459

11.10.2019

Кандидатът за кмет на Русе от коалиция “БСП за България” Пенчо Милков  се срещна с представители на ръководството на Баскетболен клуб Дунав 2016.

"Подкрепял съм спорта още като общински съветник и искам градът не просто да има спортни отбори, а клубове, които да дават на жителите основание за гордост към родното място. Вярвам, че спортът е една от основните предпоставки за това", каза Пенчо Милков, кандидат за кмет на Русе, издигнат от коалиция “БСП за България”. Той се срещна с представители на ръководството на баскетболен клуб "Дунав 2016", наследник на всички клубове в Русе, развивали баскетболната игра.

Представителите на клуба споделиха с кандидата за кмет, че са фокусирани върху изграждането на детска клубна школа и разчитат много не само на подкрепата на своите фенове, но и на тази, на общината. Те обсъдиха с Милков редица наболели проблеми, за чието решаване имат нужда от помощ - базата, която използват за тренировки отдавна е в лошо състояние, въпреки ремонтът, който е извършен на  покривът, той продължава да тече и субсидиите от общината намаляват с всяка изминала година.

В тази връзка Пенчо Милков коментира, че ако бъде избран за кмет, община Русе ще бъде активна в областта на спорта и в подкрепата на спортните клубове. "Подпомагането на спорта ще става при ясни правила, създадени с участието на заинтересованите и  ще се приемат нови правила за финансиране на спортните клубове в Русе. Общината ще цели постигането на социално значими цели сред русенци– здраве, желание за самоусъвършенстване, сътрудничество и взаимопомощ", завърши Пенчо Милков.