Пенчо Милков се срещна с премиера на Румъния и кмета на Букурещ

Окт 08, 2019 РУСЕ Новини Избори 0 441

Кандидатът за кмет на Русе от коалиция “БСП за България” обсъди съвместни проекти с Румъния на най-високо ниво

 Кандидатът за кмет на Русе, издигнат от местна коалиция “БСП за България”, Пенчо Милков обсъди с градоначалника на Букурещ Габриела Фиря възможността за редица съвместни проекти. Той представи и своята платформа за управление, където един от важните аспекти е именно намирането на възможности за интензивни икономически връзки с Румъния като част от общите усилия за повишаване стандарта на живот на русенци.

Идеите си Пенчо Милков сподели и с министър- председателя на Румъния Виорика Дънчила. Те проведоха разговор по време на международна среща, организирана от управляващата  Социалдемократическа партия. Милков бе сред ораторите на форума. В речта си той открои огромния потенциал на засилено регионално сътрудничество като фактор за просперитет на България и Румъния и условие за мир на Балканите.

“Всичко зависи от нас. Като кандидат за кмет на Русе – град едва на час и половина от тук, знам, че пред нас има големи възможности. Да управляваме по-добре, за да живеем по-добре”, завърши изказването си Пенчо Милков.