Пенчо Милков : Ще създам среда за изкуството в Русе

Окт 06, 2019 РУСЕ Новини Избори 0 1564

06.10.2019

"В културно и духовно отношение Русе е емблема. И тя се руши. Като кмет ще създам среда за изкуството в Русе". Това заяви Пенчо Милков, кандидат за кмет на Русе, издигнат от Местна коалиция "БСП за България" с представители на културната общност в града. На срещата присъстваха художници, поети, актьори, писатели, музиканти, интелектуалци.

Той подчерта, че Русе е носител на тази енергия, но въпреки че градът много пъти е преживявал трудни времена, не е имало толкова голямо сътресение в духовния му живот, както днес."Днес повече от всякога имаме нужда от духпвна храна. Давам си сметка, че като кмет трябва да бъда продължител на нещо, което ще оставя след себе си. И не мога да допусна то да линее", каза кандидатът за кмет.

Това, което ще направи, кандидат- кметът коментира така: "Общината има средства, с които могат да бъдат подкрепени дейците на културата - като поддържа сградния фонд, като използва произведения на изкуството от русенски автори за официални подаръци от името на общината, като възпитава в отношение към изкуството широката, непрофесионална публика, като насочва децата и учениците към изложбените и концертни зали в града". Той обясни, че ще има непрекъснат диалог с дейците на културата, когато става въпрос за техните интереси и следва да бъдат решавани въпроси от културен характер, ще бъде приоритетен в дейността на администрацията.

"Смятам да направим неща, които са за микроградската среда и ще бъдат за възраждане на духовния живот, на спорта и други дейности, които ще дадат причина на хората да останат в Русе", заяви социалистът.

Пенчо Милков бе категоричен , че има изключителна мотивация да доведе до успешен финал участието си в битката за Русе. Защото изборът му да се кандидатира за кмет не е моментно решение и ако бъде избран, ще направи всичко по силите си гражданите да не усетят сътресения в работата на общината.