Момчил Неков: Средствата от ЕС се усвояват неправомерно

Май 12, 2019 РУСЕ Новини Избори 0 1712

12.05.2019

“Европейски средства има - важно е как се разпределят. В България, в последните години, няма нито един анализ как са разходвани. В момента настояваме за създаването на обща европейска прокуратура- това ще бъде начинът да се следи как се разпределят европейските средства. За съжаление, точно заради вредните практики с неправомерното изразходване на субсидии, хората не усещат европейските политики на място”. Това заяви кандидатът за евродепутат от "БСП за България" Момчил Неков по време на срещите си в Русенска област - град Сливо поле и Николово. 

Той обърна внимание, че 3 млрд. евро годишно влизат в българския бюджет под формата на субсидии и попита къде отиват тези пари. "Вместо да ги получават хората, които реално искат да развиват бизнес, се усвояват неправомерно, за къщи за гости", коментира социалистът.

По темата за пчеларството, Неков заяви: “Проблемите на българските пчелари пренесох в ЕП и сега правилата се прилагат в целия ЕС. Забранихме неоникотиодите, които са най-отровни за пчелите. Мерките са разписани, сега трябва да се прилагат".