Пенчо Милков към двемогилските деца: „Не спирайте да четете, ползвайте българската азбука, гордейте се навсякъде, където отидете.“

25.05.2018

„24 май ни дава право, ни дава сила, да отговорим на Софроний, ние не се срамуваме да се наречем българи.“  Това заяви народният представител от ПГ на "БСП за България" Пенчо Милков пред жителите на град Две могили, по повод Празника на българската просвета и култура. Той присъства още и на тържество за 24-ти май в село Баниска. И на двете места Милков се обърна към присъстващите деца и ученици с думите: „Азбуката, която Кирил и Методий са създали,  ни дава енергия от миналото, дава ни поглед в бъдещето, защото знанието, натрупано на кирилица, ни прави уникални. Знаейки буквите, всяко дете може да чете и да открие за себе си един свят много по-широк от света, затворен само в нас. Четейки книги, то ще разбере, че важно е каква светлина, каква диря, ние ще оставим след себе си. 24 май идва от древните векове и отговорността ви е да продължите напред българското, да останете тук и гордо да се наричате българи“.

Богата програма за празника бяха подготвили децата и учениците от Община Две могили. Пяха, танцуваха, рецитираха и изиграха театрални сценки. Създадоха изключително празнично настроение и развълнуваха присъстващите.