Пенчо Милков се срещна с граждани на Русе и областта

28.11.2017

На редовна приемна за граждани на народния представител „БСП за България”  Пенчо Милков в Русе бяха поставени редица проблеми, сред които  свързаните със спорта, на хората с увреждания, на възрастните хора и много други. По отношение на новия Закон за спорта, притеснението на работещите в сферата е, че се ограничава членуването на един спортен клуб в няколко различни федерации, което според тях е неоснователно. Пенчо Милков пое ангажимент да се запознае конкретно с текста, да потърси още мнения на професионалисти и евентуално да предложи той да бъде променен.

По време на приемната, присъстващите споделиха, че непрекъснати трудности срещат хората с увреждания при кандидатстване за помощни средства. Много често се случва, въпреки решение на ТЕЛК за отпускане на такива средства на дадено лице, то да бъде изпращано за повторна експертиза на комисия, което е неразбираемо, споделят близки на хора с увреждания.  Милков коментира, че при такива случаи, би трябвало лицето да обжалва, че му е направен отказ.

Народният представител се ангажира да отправи актуален въпрос до министър, във връзка с ферма за животни, която е изградена в регулация на населеното място в Област Русе и предизвиква тежки и неприятни миризми, появата на насекоми, замърсяване на улиците.

Пенчо Милков, се срещна и с жители на русенското село Николово. Той направи кратко обобщение на работата на Народното събрание през последните два месеца и информира гражданите за позицията на БСП относно Закона за МВР, а именно- че предлаганите мерки за отваряне на българския пазар за чужди работници са доста прибързани. Той съобщи, че предложенията на социалистите за промени в Търговския закон - да се прекрати порочната практика фирми със задължения да се прехвърлят към социално слаби граждани- са приети на първо четене от Парламента.

По време на срещата беше прожектиран филмът „Граница” на Елена Йончева. „Състоянието на оградата на границата е като състоянието на цялата държава”, беше коментарът на жител на село Николово, гледайки го. Несигурност, притеснение и неверие в работата на институциите буди не само този филм, но и ежедневното съществуване на хората, е впечатлението на народния представител Пенчо Милков. Той призова гражданите по-активно да сигнализират, когато  срещнат нередности и бездействие от страна на държавни или общински административни служби.