Русенските депутати от "БСП за България с поздравителен адрес за Деня на будителите

01.11.2017 г.

Народните представители от "БСП за България" от Русе - Крум Зарков, Георги Стоилов, Пенчо Милков изпратиха поздравителен адрес по случай Деня на народните будители. Ето и пълния текст на писмото:

 

Уважаеми учители, писатели, журналисти, библиотечни и читалищни деятели,

Уважаеми радетели на българската просветакултура и духовно наследство,

  

На този ден отдаваме почит на делото на книжовниците, просветителите и борците ни за национално освобождение, съхранили през вековете националните ценности и идеали. Спомняме си за нашите знайни и незнайни будители с уважение и благодарност за това, че са ни завещали писменост, език, литература и … обич към Родината.

В днешното време на духовна криза и безнравственост българите се вглеждаме и търсим делата на онези, които с мощта на своята мисъл и вдъхновение да въздигнат и съхранят завещаното ни, да върнат равновесието и духовната стабилност на народа ни. И откриваме сред Вас - съвременните български учени и изследователи, учители, писатели, журналисти, библиотечни и читалищни деятели, будителите в най-широкия смисъл на думата. Затова днес искаме да поздравим всички Вас – хората, които носите в себе си борбен дух и ежедневно влагате в делата си наследството на предците.

Бъдете здрави и силни пазители на българщината!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

С уважение,

Крум Зарков, Георги Стоилов, Пенчо Милков

Народни представители в 44-то Народно събрание