„Икономика, чрез производство”, това поискаха русенските народни представители от Коалиция „БСП за България”

19.09.2017г.

Народните представители Крум Зарков, Георги Стоилов и Пенчо Милков, от ПГ „БСП за България”, дадоха, днес, пресконференция пред представители на русенските медии. Те поставиха редица въпроси свързани с развитието на икономиката на града.

Крум Зарков изрази възмущение от пробива в корабостроителницата и се ангажира темата да не изпада от дневния ред на обществото. "Ще настояваме да се изясни кой е собственикът, кой ще я порадава и кой ще я купи. Русенската корабостроителница трябва да се запази", категоричен бе г-н Зарков.

Защо от Интегрираната транспортна стратегия отпадна изграждането на итермодален възел край Русе?- беше въпросът на Георги Стоилов. "Повторно ще бъдат дадени средства за проучване, вместно да бъде започнато изграждането му", обяви той.

Пенчо Милков каза , че ще продължи да поставя въпроса за изграждането на канализация на кварталите „Кулата” и „Долапите”. "Не може 94% от канализацията на русенци да е изградена с български пари, а сега за останалите 6% да се чака само на евросредства"- бе мнението на Милков.