Пенчо Милков: Ще работим за активното включване на хора с увреждания в живота на държавата

Юни 25, 2017 РУСЕ Новини БСП 0 1207

25.06.2017

Турнир по тенис на маса за хора с увреждания се състоя днес в град Русе. Организатор e Сдружение "Олимп - спортът е равнопоставеност", с председател Георги Гаев. Като партньори се включиха Русенски университет „Ангел Кънчев” и спортен клуб по тенис на маса „Дунав” като университетът предостави безвъзмездно спортната си база за тренировките и провеждането на състезанието. В спортното събитие се включиха двадесет състезатели с различни увреждания от Русе и региона. Част от тях се състезаваха отборно, друга част индивидуално.

Целта на подобни турнири е хората с увреждания да излязат от обичайната си среда, да се ресоциализират, да променят нагласите си към света, сподели надежди Георги Гаев.

Народният представител от Коалиция „БСП за България”, Пенчо Милков, който беше дошъл да наблюдава състезанието, поздрави участниците за сърцатата им игра и за силата на духа и тялото им да спортуват. „Респект към всички вас!”, обърна се към състезателите той и им заяви, че той и колегите му ще работят за такава нормативна уредба, която да помогне за по активно включване на хората с увреждания в живота в държавата. Г-н Милков връчи наградите на победителите в двете категории: Група А – Хора с увреждания в инвалидни колички – Орхан Сеидов, Райхан Тахир и Мирослав Венков, съответно първо, второ и трето място и в Група Б – Хора с увреждане на един крайник и с ментални увреждания – първи Георги Гаев, втори Мирослав Антонов, трети Николай Генчовски. Всички състезатели получиха грамоти за участие и подарък хилки, осигурени от спонсори.