Крум Зарков: Русе избра трима млади социалисти за депутати

Мар 29, 2017 Новини БСП 0 4328

27% от гласувалите в крайдунавския град са се доверили на БСП

"Резултатът на БСП за Русе на тези избори е най-добрият на партията за областта от 2005 година. БСП е получила над 28 000 гласа, което е повече от 27% от общия брой на гласувалите на вота. Така БСП не само потвърждава, но и повишава с повече от 2000 гласа резултата от първия тур на президентските избори, а спрямо последните парламентарни избори – повече от два пъти." Това заяви новоизбраният за народен представител от БСП за България и член на ИБ на БСП Крум Зарков на първата пресконференция на социалистите в Русе. "По сегашни данни това ще доведе до избирането на трима народни представители, колкото има и  ГЕРБ. С отчитане на преференциите, в Народно събрание влизат и докторът по право Пенчо Милков, както и инж. Георги Стоилов. И тримата са на възраст под 38 години", добави водачът на листата за Русе Крум Зарков.

Като свои приоритети бъдещите народни представители определиха изграждането на пътя Русе – Велико Търново, кръстовище на две нива при Дунав мост, проекта за канализация на кварталите Средна кула и Долапи.

Крум Зарков призова Областния управител да организира среща на всички новоизбрани депутати от всички парламентарни групи, за да търсят заедно решения на наболелия казус със запечатването на Русенската корабостроителница. "Този казус трябва да бъде решен, независимо от това, какво ще е следващото правителство", заяви той.