Крум Зарков: Трябва да променим посоката, в която се движи България

Мар 18, 2017 РУСЕ Новини БСП 0 1900

БСП предлага мерки срещу кризата, в която ни вкара ГЕРБ

„Трябва да променим посоката, в която се движи България. В момента хората я напускат, а тези които са тук, живеят на прага на бедността. Това трябва да се промени.“ Това заяви водачът на листата на „БСП за България“ в Русе Крум Зарков по БНТ. Той обясни какви са двата основни проблема в икономиката: „Единият е зависимостта от еврофондовете, а другият – убийствената комбинация от икономическа активност с нисък интензитет и липсата на работна ръка.“ По думите му страната ни е изправена пред кризисна ситуация. „Предлагаме мерки, насочени срещу това. Едната е създаване на фонд „Индустрия“, а другата е връзка между образованието и бизнеса“, обясни Крум Зарков.

Водачът на листата на левицата в Русе подчерта, че на тези избори ние отново сме свидетели на нечовешки практики. „Например, да се карат хората да гласуват, за да не загубят работното си място. Не е демократична практиката ВИК дружества да участват в правене на избори или да не можеш да намериш опонента си за дебат“, каза Зарков.

Младият политик бе категоричен, че приказките за нова Конституция и Велико Народно събрание издават безпомощност и липса на идея какво трябва да се направи. „Ние непрекъснато пишем закони, преправяме ги и какво от това. А коя част от Конституцията ще се промени първо?“- попита Зарков.

Крум Зарков подкрепи позицията на президента Радев, който заяви, че намесата на Турция във вътрешните ни работи е факт и тя е недопустима. „Ние изразихме резерви относно категоричността, с която проф. Герджиков говори по въпроса. Не трябва да си затваряме очите, пред онова, което се случва“, категоричен бе Крум Зарков.

По повод санкциите срещу Русия, Зарков подчерта, че те няма да доведат до ефект. Според него пътят за сътрудничество ще е отворен, когато се нормализирана комуникацията между двете сили – Европа и Русия.